1
2
3
4
Download guides and brochure
2/21/2014

Karlštejn Golf Resort - slående vacker omgivning!

Slottet Karlštejn som huserat tjeckiska kungar tillför det där unika till denna plats, en romantisk bakgrund till golfanläggningen.

De gröna skogarnas lugn och landsbygdens kulliga landskap. Karlštejn Golf Resort ligger verkligen mitt i en idyll. Slottet Karlštejn som huserat tjeckiska kungar tillför det där unika till denna plats, en romantisk bakgrund till golfanläggningen. Anläggningens lättillgänglighet till och från Prag gör att denna unika plats med fördel kan kombineras med ett besök i den tjeckiska huvudstaden.

 

Golfbanans första 18 hål öppnades 1993 och de senare 9 hålen stod redo år 2008. Här finner du en böljande terräng med en naturlig ravin, två sjöar samt flertalet bunkrar ser till att även de mest kräsna krav tillgodoses. År 1997 stod anläggningen värd för European PGA Tour, ett ärorikt uppdrag.

Den första 18-hålsbanan öppnade år 1993. Projektet styrdes och övervakades av de kanadensiska golfarkitekterna Les Furber and Jim Eremko, som ligger bakom 70 golfbanor över hela världen. Vid konstruktionen av golfbanan låg ett starkt fokus på att interagera banan försiktigt i den pittoreska landsbygden, för att få de att smälta samman på ett naturligt sätt. Det kanske mest hänförande med den närliggande naturen är det kända slottet Karlstejn. Detta pampiga slott som huserat tjeckiska kungar, bjuder på en unik vy från golfanläggningen. Det böljande landskapet med sina kalkstensklippor, den rika faunan och floran, är en oas av lugn och frid som uppskattas av alla typer av golfspelare.

Den nuvarande 27-hålsbanan utökades år 2008, med 9 nya hål till den befintliga 18-hålsbanan. Samma team av designers anlitades denna gång, för att banan skulle bibehålla sin ursprungliga idé om ett naturligt flöde mellan landskap och golfbana. Med smala Fairways, tre dammar och flertalet sandbunkrar, är den nyaste banan ganska tekniskt krävande att bemästra, där strategisk planering är av stor vikt för en lyckad omgång.

More info

http://www.czechtourism.com/s/karlstejn-golf-resort/