[TempITemplate.Template]: http://server/CMSVirtualFiles/Transformations/=vg=38d337c2-59c3-4bbd-a45e-f116aa5930a3/CzT.Video/Media_ArticleDetail.ascx(3): error CS0103: The name 'MediaFunction' does not exist in the current context[TempITemplate.Template]: http://server/CMSVirtualFiles/Transformations/=vg=38d337c2-59c3-4bbd-a45e-f116aa5930a3/CzT.Video/Media_ArticleDetail.ascx(3): error CS0103: The name 'MediaFunction' does not exist in the current context[TempITemplate.Template]: http://server/CMSVirtualFiles/Transformations/=vg=38d337c2-59c3-4bbd-a45e-f116aa5930a3/CzT.Video/Media_ArticleDetail.ascx(3): error CS0103: The name 'MediaFunction' does not exist in the current context[TempITemplate.Template]: http://server/CMSVirtualFiles/Transformations/=vg=38d337c2-59c3-4bbd-a45e-f116aa5930a3/CzT.Video/Media_ArticleDetail.ascx(3): error CS0103: The name 'MediaFunction' does not exist in the current context
[Error loading the WebPart 'BrochureDownloadButton_1' of type 'BrochureDownloadButton_1']
6. 12. 2013

Bege er ut på spännande upptäcktsresor på cykel

Tjeckien är en destination som är ideal när det kommer till cykelturism. Den totala längden på cykelvägar når sammanlagt över 2000 kilometer. Andra nätverk av cykelspår av olika svårighetsgrader når hänförande 44,000 kilometer. Tjeckien råkar även vara en korspunkt för fyra internationella EuroVelo-sträckor, nämligen spår nummer 4, 7, 9 och 13. Allt du behöver göra är att välja vilken riktning och svårighetsgrad som passar just dig.

Vinspår och utställningar

Vinspåren i södra Mähren är särskilt populära. De snirklar sig förbi lokala vingårdar och erbjuder uppfriskande stopp vid många utmärkta vinkällare. Bland annat kan du cykla förbi Bukovansky-kvarnen. Det finns även väldigt trevliga cykelspår runt dammen Nove Mlyny. Planera in din cykeltur till Strachotín i slutet av sommaren om du vill uppleva den unika atmosfären vid vinskörden, och smaka det unga vinet som är känt i Tjeckien som ”burčák”. Den närliggande staden Dolni Vestonice är också värt ett besök, särskilt vid den fascinerande utställningen “The Age of Hunters and Mammoths”. Bland de många montrarna finns en kopia av den kända statyetten, föreställandes en naken kvinna som dateras till 29,000-25,000 år f.Kr., känd som Venus av Vestonice.

Gudomliga naturlandskap

För att få ut det mesta av de vackra naturlandskapen, prova att cykla kring de tjeckiska bergen. Jizera-bergen är på sommaren ett paradis för cyklister. Lokala cykelspår tar dig till regionens mest vackra naturinslag och till de största och viktigaste monumenten och sevärdheter. Några av cykelspåren är även rullstolsvänliga. Du kommer att kunna njuta av hänförande vyer och mindre påfrestande terränger om du följer ett cykelspår längs någon av Tjeckiens floder. Börja med att prova rutten som följer floden Elbe, som totalt täcker 400 kilometer, och som tar dig genom lågland, fjälldalar och historiska städer. Den populäraste cykelrutten i Sydböhmen löper runt dussintals dammar i regionen kring staden Třeboň. Du kan också upptäcka de 12 UNESCO-platserna i Tjeckien på cykel.

Transportera din cykel på ett effektivt sätt

Att cykla runt i Tjeckien underlättas av att du kan transportera din cykel på buss och tåg. Det är även möjligt att nyttja någon av de resebyråer som specialiserar sig inom cykelturism, då de kan förse dig med en guide och ta hand om logistiken kring en cykeltur. Semesterpaket för cykelresor kan hittas på internet, där du finner mer detaljerade program för cykelresor. Det tar bara någon minut att finna information om vart du kan börja, vart du ska, vart du kan stanna över natten, äta, vilken karta som bör införskaffas eller vilka platser som är speciellt sevärda inom just det specifika området.