Karlovy Vary Karlovy Vary 1
Karlovy Vary Karlovy Vary 2
Mariánské Lázně Mariánské Lázně 3
Mariánské Lázně Mariánské Lázně 4
Františkovy Lázně Františkovy Lázně 5
Františkovy Lázně Františkovy Lázně 6
Download guides and brochure
5/15/2014

Ladda upp batterierna i spa-triangeln i västra Böhmen

Dessa tre spa-städer visar fortfarande upp samma prakt och storhet som under spa-guldåldern

Spa- och kurtraditioner i Tjeckien går tillbaka hundratals år. Dessa orter har fått ett rykte av att vara bland de bästa i världen, som många kända personligheter genom tiderna kommit för att uppleva. Låt dig själv bli bortskämd i en värld fylld av eleganta spa-hus, utsökta blomfyllda trädgårdar och finkultur medan du provsmakar delikatesser som produceras i regionen; en upplevelse för alla sinnen! Så kom och besök nyckelkurorterna som heter Karlovy Vary, Mariánské Lázně och Františkovy Lázně.

Tjeckien kan med säkerhet hävda sin superstatus när det gäller spa, tack vare århundraden av nyttjandet av lokala naturresurser, vård i toppklass, revolutionerande medicinska tekniker och en underbar atmosfär. Under 1800-talet var kurering i Böhmen, ett mycket omtalat ämne på Europas mest fashionabla salonger. På den tiden samlades de mest lysande personligheterna på tjeckiska spa som exempelvis Goethe, Chopin, Metternich, Twain, Kung Edward VII av England och den ryska tsaren Peter den Store.

En trio av städer med en oöverträffad känsla

Den världskända spatriangeln i västra Böhmen, utgörs av Karlovy Vary, Mariánské Lázně och Františkovy Lázně. Dessa tre spa-städer visar fortfarande upp samma prakt och storhet som under spa-guldåldern. Regionen skryter även med sina andra spas som Kynžvart och det första radonspat i världen, i Jáchymov.

Låt dig själv bli bortskämd…

Spatriangeln i västra Böhmen är ett område som människor från hela världen har besökt sedan hundratals år tillbaka, för att ladda upp sina batterier, koppla av och för att andas in friskt liv i trötta kroppar. Tack vare områdets mineralrika källor, vars vatten innehåller medicinska egenskaper, kommer människor hit för att behandla problem av muskel- och skelettsystemen, kardiovaskulära problem samt infertilitet. Mellan spa-behandlingarna kan du njuta av en runda på golfbanan, ta en cykeltur eller bege dig ut på en ridtur. Eller så kan du bara ta en avslappnande promenad i skuggorna av städernas pelargångar eller smaka på lokala delikatesser som örtlikör och spa-rån.

Läs mer om de olika kur- och spaorterna i Tjeckien

Läs mer om: Karlovy Vary

Läs mer om: Mariánské Lázně

Läs mer om: Františkovy Lázně

Läs mer om: Luhačovice Spa