[TempITemplate.Template]: http://server/CMSVirtualFiles/Transformations/=vg=38d337c2-59c3-4bbd-a45e-f116aa5930a3/CzT.Video/Media_ArticleDetail.ascx(3): error CS0103: The name 'MediaFunction' does not exist in the current context[TempITemplate.Template]: http://server/CMSVirtualFiles/Transformations/=vg=38d337c2-59c3-4bbd-a45e-f116aa5930a3/CzT.Video/Media_ArticleDetail.ascx(3): error CS0103: The name 'MediaFunction' does not exist in the current context[TempITemplate.Template]: http://server/CMSVirtualFiles/Transformations/=vg=38d337c2-59c3-4bbd-a45e-f116aa5930a3/CzT.Video/Media_ArticleDetail.ascx(3): error CS0103: The name 'MediaFunction' does not exist in the current context
[Error loading the WebPart 'BrochureDownloadButton_1' of type 'BrochureDownloadButton_1']
20. 1. 2014

Många hävdar att den bästa tiden för en båttur längs med floden Vltava faktiskt är på vintern

Upplev Prag i sin vackra vinterskrud! Den tjeckiska huvudstaden bjuder på massor av ljuvliga vinteraktiviteter: traditionella julmarknader, julpyntade romantiska kullerstensgator och de klassiska sevärdheterna, som är minst lika vackra under vinterhalvåret. Inte heller Prags zoo får missas, som är öppet året runt.

Prags julmarknader

Julmarknaden på det stora torget i Gamla Stan hedrar tradition. Från tidig december till början av januari kan du på denna mysiga marknad hitta allt som hör advent till, och lite därtill. En jul-by med rödmålade hustak som säljer juldekorationer, traditionellt hantverk och gåvor, en pysselstuga för barnen, och förstås; den ståtliga julgranen som är klädd i magiskt vacker julbelysning. Förutom allt detta följer även ett fullspäckat julprogram och kärleksfullt tillagad julmat, glögg, julgodis och rostade kastanjer. Som på andra julmarknader i Europa, kan besökare ta med en intressant souvenir i form av en glöggmugg, med sig som ett minne från Prag.

Prag på skridskor

Om du är sugen på fart och fläkt, ta en titt på fruktmarknaden (Ovocný) i Gamla Stan. Genom hela vintern kan du här åka skridskor in på sena kvällen, med den vackra Stavovské Divaldo (Estates Theatre) som bakgrund. Den magiska atmosfären här kompletteras av evenemangen runt omkring, som levande musik, evenemang för barnen, och de kulinariska delikatesserna.

Är du en obotlig romantiker så passar kanske en mysig vinterpromenad bättre? De snöklädda slottsträdgårdarna nedanför Pragslottet är ett perfekt stråk att ta medan du styr färden mot utkikstornet Petřín. Om du är mer bekväm av dig så åka med bergbanan, som tar dig hela vägen uppför kullen, direkt till utkikstornet. När Prag är har ett vackert vitt täcke över sig, så bjuder denna miniatyrversion av Eiffeltornet på en oslagbar vy över staden. På vägen tillbaka in mot centrum, stanna till vid Den Triumferande Marias kyrka och se statyn Jesusbarnet av Prag, samt den vackra julkrubban som visas upp varje år från mitten av december till början av februari.

Skåda de mäktiga vinterdjuren på nära håll

Många hävdar att den bästa tiden för en båttur längs med floden Vltava faktiskt är på vintern, då du får uppleva unika vyer över de snötäckta hustaken i gamla Prag, frostiga träd på ön Kampa och självfallet Karlsbron! Ångbåtarna avgår från bron Čechův, där olika typer och längder på turerna finns att välja.

Du kommer definitivt inte vara utan sevärdheter och upplevelser om du besöker Prags Zoo, där du på ett säkert avstånd kan observera de mäktiga isbjörnarna. Se hur de leker och lever, även under vattnet, och hur de verkligen stormtrivs i kylan!

Om du börjar känna dig lite småfrusen, besök någon av Prags legendariska restauranger och kaféer, eller varför inte dansa bort kylan och natten på en nattklubb? Ett perfekt avslut på en fantastisk vinterdag i Prag!