1
2
3
4
5
6
7
Download guides and brochure
4/11/2014

Klassiska sevärdheter i Prag

Ett urval av prags klassiska sevärdheter som inte får missas

Mer än tusen år av historiska byggnader har fyllt Prag med ”arkitektpärlor”, vilka miljoner turister besöker och beundrar varje år. Lär känna den unika staden som genom sin historia har fått smeknamn som ”stendrömmen” och den ”gyllene staden”. Avslöja mysterierna kring gotiska kloster, njut av klassiska musikkonserter i en barockkatedral, eller slappna av i en vacker renässansträdgård. Prag kommer snart övertyga dig om varför människor sedan medeltiden sagt att det är en av de vackraste historiska städerna i världen.

Prag - städernas moder, som med sina klor kommer gripa tag i dig och aldrig släppa taget. Detta är ett citat från en av de mest kända personer som fötts i staden, Franz Kafka. Han beundrade verkligen skönheten i denna magiska stad där han spenderade merparten av sitt liv. Du kan också lära känna en stad som de viktigaste personerna av sin tid gett sin hyllning till. Upplev det bästa som den tjeckiska huvudstaden har att erbjuda.

Ett pussel som heter Prag

Silhuetten är monumental. Pragborgen, en tjeckisk symbol och säte åt forntida härskare och enligt Guinness Rekordbok, det största medeltida slottet i världen. Detta är en plats du bara inte får missa att besöka när du befinner dig i Prag, de hundra spirornas stad. Du kan avsluta din rundvandring med ett besök i en av de vackra slottsträdgårdarna, där du helt kan omslutas av en underbar värld fylld av växter, fontäner och paviljonger. Du kan också spendera en trevlig dag på Petřín, där utsiktstornet erbjuder en vacker vy över massor av torn, tak och skorstenar runt om hela staden. Glöm inte att kika på den världskända statyn föreställandes Jesusbarnet av Prag, vid foten av Petřín hill, som sägs ha mirakulösa egenskaper.

Promenera genom sann arkitekthistoria

Vill du lära känna Prags pulserande hjärta? Styr då kosan mot Staroměstské Náměstí, gamla stadens torg, som är ett av de vackraste torgen i världen. Inte långt därifrån kan du sedan fortsätta mot de fascinerande judiska kvarteren. Bor det kanske en romantiker i dig? Det finns ingen plats mer romantisk än Karlsbron  under en vacker soluppgång. Å andra sidan är solnedgången som mest vacker från det mytomspunna Vyšehrad-slottet, där du även kan fördjupa dig i Tjeckien som nations begynnelse.

En stad som sjuder av liv

Prag är inte bara en stad med historiska monument, utan även en stad som hyllar livet, där kultur är en stor del av vardagen. Njut av unika upplevelser i form av klassisk musik i kommunhuset, en av de vackraste Jugendbyggnaderna i världen. Varför inte bege dig ut i Mozarts fotspår, till Stavovské Divadlo (Stadsteatern), där det musikaliska geniet personligen presenterade premiären av sin opera Don Giovanni.