1
2
3
4
5
6
7
Download guides and brochure
5/16/2014

Karlovy Vary

Karlovy Varys rikedom ligger i de 13 varma mineralkällorna, som används för att bota sjukdomar

Inkarnationen av spa-elegans, imponerande pelargångar, exklusiva spabyggnader och en underbar stadsplan i hjärtat av en skogsdal. Det är Karlovy Vary. Den mest kända staden i Spa-triangeln, där några av de mest berömda personerna i Europas konst- och kulturliv njutit av välgörande behandlingar. Tack vare den unika arkitekturen, är Karlovy Vary en av Europas vackraste spa-orter.

 

Enligt legenden grundades Karlovy Vary av den tjeckiska kungen och den heliga romerska härskaren Karl IV på 1300-talet. Det sägs att härskaren upptäckte en unik källa här när han var ute och jagade hjort. Under århundraden har spa-orten växt fram, vars berömdhet når långt utanför Böhmens gränser, där Karlovy Vary mer och mer blivit en synonym för charm och social ställning. Staden har tagit emot besökare som Goethe, Beethoven, Gogol, Paganini, Casanova, och Mozart, och även dussintals statsöverhuvuden, och i modernare tider har många kända filmstjärnor besökt staden tack vare den kända filmfestivalen som är en av Europas viktigaste filmfestival.

Simma ovanför staden!

Karlovy Varys rikedom ligger i de 13 varma mineralkällorna, som används för att bota sjukdomar som påverkar matsmältningen och metabolismbesvär, problem som hör ihop med olika sorters cancer, samt problem med rörelseapparaten. Boende finns tillgängligt i en uppsjö av vackra spabyggnader, villor och komplex som erbjuder service i toppklass tillsammans med traditionella spabehandlingar och förstklassiga moderna wellnessbehandlingar. Ett av de kändaste hotellen är Grand Hotel Pupp, som många anser som ett av de bästa hotellen i världen. Hotel Imperial och Hotel Thermal erbjuder en enorm pool med en häpnadsväckande vy över hela staden.

Glöm inte porslinet eller den utsökta likören

Du kommer uppleva en genuin spa-atmosfär på dina promenader i den förtrollande, historiska kärnan av staden, som löper längs med Teplá-strömmen. Du kan fylla på din mugg från många av de lokala helande källorna och strosa runt i skuggorna av eleganta pelargångar, som exempelvis Mlýnská- och Tržníkolonnaderna. Glöm inte att se den magnifika teatern, Císařské Lázně och kyrkan Sankta Mary Magdalene. Den varmaste källan, Vřídlo, framträder ur marken precis i närheten. Men var försiktig! Vattnet har den otroliga temperaturen 72 °C! Du kan göra din vistelse i denna sagostad ännu mer fantastisk genom att besöka någon av Karlovy Varys utkiksplatser. Exempelvis kan linbanan ta dig bekvämt upp till Diana-tornet, från vilket staden känns som den ligger i din handflata. Och vilket besök i Karlovy Vary kan kallas ett besök om du inte tar med några lokala produkter hem?! En av de mest kända är de världskända Moserglasen, Thunporslin, eller den utsökta Becherovkan, en örtlikör som ofta blir dubbad som stadens 13:e källa. Du bör även prova de klassiska spakexen som finns i olika smaker.