Czech Republic | Land of Stories Persreizen van CzechTourism Benelux

Persreizen van CzechTourism Benelux

Czech Republic | Land of Stories

Tsjechië is een land vol met verhalen. De afwisselende landschappen, de geschiedenis, haar vele romantische kastelen, de gastronomie, de pittoreske stadjes en de majestueuze hoofdstad inspireren je tot het schrijven van een nieuw verhaal, artikel of blog. Graag willen we Nederlandse en Belgische journalisten en bloggers uitnodigen om ook inspiratie op te doen en mee te gaan met één van onze (groeps)persreizen. Indien u enthousiast bent en graag Tsjechië wil ontdekken kunt u deze vragenlijst invullen. U wordt dan opgenomen in onze persdatabank om deel te nemen aan persreizen en workshops.

Persreizen  2016

Ook in 2016 organiseren wij diverse persreizen naar zowel steden als natuurgebieden. Hieronder stellen we u de geplande persreizen in 2016 voor:

18 t/m 22 April 2016 - Boheems Zwitserland; avontuur in een pittoreske omgeving
Voor de actieveling die fietsend en wandelend het Tsjechische landschap wil bewonderen. Vanuit Praag gaan we naar het natuurpark Boheems Zwitserland. Dit prachtige natuurpark heeft bijzondere rotsformaties in de vorm van bruggen en poorten en er zijn schitterende uitzichten. In dit gebied stroomt tevens de rivier de Elbe. Het wordt een actieve reis, want we gaan wandelen, fietsen, klimmen en raften. Het doel van deze groepspersreis is om journalisten en bloggers de positieve ontwikkelingen betreft actief in toerisme in Tsjechië te laten ervaren.

16 t/m 20 Mei 2016 - Golfen in Moravië
Dit jaar organiseren we een groepsreis voor journalisten naar de golfbanen van regio Moravië en Silezië. Naast golfen zullen we ook uitstapjes maken in de stad Ostrava en omgeving.

Data rond 14 t/m 17 Juli 2016 - Cool Moravia 
Deze groepspersreis gaat naar de Moravische studentensteden Brno en Ostrava. De bedoeling van deze reis is om cultuur, natuur en een muziekfestival te combineren. Naast dat we de steden bezoeken gaan we fietsen in het Lednice-Valtice gebied en zullen we naar het grootste Tsjechische festival Colours of Ostrava gaan. 

Data rond 8 t/m 13 September 2016 - Brno en wijnfestivals
Brno is de tweede grootste stad van Tsjechië. Het is een echte studentenstad met leuke koffietentjes, bijzondere architectuur en musea. Ten zuiden van Brno liggen de Moravische wijngaarden. Hier vinden elk jaar in september de wijnfestivals plaats. Wijnkelders openen hun deuren en er zijn wijnproeverijen, volksfeesten, folklore, muziekoptredens en oude ambachten.

September 2016 - Zuid-Bohemen
Een actieve groepspersreis waar we gaan wandelen in het Boheemse Woud en de outdoor activiteiten ontdekken in deze prachtige regio. Ook staat het culturele aanbod en de gastronomie centraal tijdens deze persreis. De persreis is voor media die interesse heeft in natuur en cultuur.

6 t/m 9 Oktober– Burchten en Kastelen persreis - Centraal-Bohemen
Een persreis waar we in Praag beginnen en niet alleen de hoofdstad ontdekken, maar ook de leukste uitstapjes doen buiten Praag. Centraal-Bohemen is namelijk zoveel meer dan Praag. De kastelen en burchten staan centraal tijdens deze reis. Daarnaast zullen we ook Tsjechische gerechten en dranken proeven, waarbij een bezoek aan een brouwerij natuurlijk niet vergeten mag worden.

We kijken uit naar onze samenwerking in 2016.

Het team CzechTourism Benelux