Czech Republic | Land of Stories Persreizen van CzechTourism Benelux

Persreizen van CzechTourism Benelux

Czech Republic | Land of Stories

Tsjechië is een land vol met verhalen. De afwisselende landschappen, de geschiedenis, haar vele romantische kastelen, het eten, de pittoreske stadjes en de majestueuze hoofdstad inspireren je tot het schrijven van een nieuw verhaal, artikel of blog. Graag willen we Nederlandse en Belgische journalisten en bloggers uitnodigen om ook inspiratie op te doen en mee te gaan met één van onze (groeps)persreizen. Indien u enthousiast bent en graag Tsjechië wil ontdekken kunt u deze vragenlijst invullen. U wordt dan opgenomen in onze persdatabank om deel te nemen aan persreizen en workshops.

Persreizen  2016

Ook in 2016 organiseren wij diverse persreizen naar zowel steden als natuurgebieden. Dit jaar focussen we ons o.a. op Karel IV, de keizer die 700 jaar geleden geboren werd. Hij is een belangrijk persoon uit de Europese geschiedenis en nog veel historische monumenten in Tsjechië zijn aan hem verbonden. Naast Karel IV, richten we ons dit jaar ook op het gebied Moravië. Dit gebied is nog niet bij iedereen bekend en daarom willen we er extra aandacht aanbesteden. De groepsreis naar Moravië wordt georganiseerd in verband met het festival Colours of Ostrava.

Hieronder stellen we u de geplande persreizen in 2016 voor:

April 2016 - Fietsend (of wandelend) langs de Elbe
Voor de actieveling die fietsend (of wandelend) het Tsjechische landschap wil bewonderen. De Elbe route is een populaire lange afstandsroute van 1270 km. Het begint in Cuxhaven in Duitsland en eindigt in het Reuzengebergte in Spindleruv Mlyn. Het doel van deze groepspersreis is om journalisten en bloggers de positieve ontwikkelingen betreft actief in toerisme in Tsjechië te laten zien. Langs de Elbe kom je bij de meeste verrassende en mooiste plekjes.

Mei 2016 - Golfen in Moravië
Tsjechië is een uitstekende golfbestemming. Er zijn vele golfbanen in Tsjechië te vinden en dit jaar organiseren we een groepsreis voor zowel journalisten als touroperators naar Park Golf Club in Ostrava. Naast golfen zullen we ook uitstapjes maken in de omgeving.

Juni 2016 - Burchten en Kastelen
Deze groepspersreis staat in het teken van het 700 jarige jublieum van Karel IV. Kastelen, burchten en andere monumenten gaan we bezoeken die verbonden zijn met deze keizer. De persreis is voor media die interesse heeft in cultuur met een bijzondere twist.

Juli 2016 - Cool Moravia 
Deze groepspersreis gaat naar de Moravische studentensteden Brno en Ostrava. De bedoeling van deze reis is om cultuur, natuur en festivals te combineren. Naast dat we de steden bezoeken, gaan fietsen in het Lednice-Valtice gebied zullen we ook naar het grootste Tsjechische festival Colours of Ostrava gaan. 

We kijken uit naar onze samenwerking in 2016.

Het team CzechTourism Benelux