Czech Republic | Land of Stories Persreizen van CzechTourism Benelux

Persreizen van CzechTourism Benelux

Czech Republic | Land of Stories

Tsjechië is een land vol met verhalen. De afwisselende landschappen, de geschiedenis, haar vele romantische kastelen, de gastronomie, de pittoreske stadjes en de majestueuze hoofdstad inspireren je tot het schrijven van een nieuw verhaal, artikel of blog. Graag willen we Nederlandse en Belgische journalisten en bloggers uitnodigen om ook inspiratie op te doen en mee te gaan met één van onze (groeps)persreizen. Indien u enthousiast bent en graag Tsjechië wil ontdekken kunt u dit formulier invullen. U wordt dan opgenomen in onze persdatabank en we kunnen u uitnodigen om deel te nemen aan persreizen en workshops.

Persreizen  2017

Ook in 2017 organiseren wij diverse persreizen naar zowel steden als natuurgebieden. Hieronder stellen we u de geplande persreizen in 2017 voor:

Winterreis Lipno - begin februari - Zuid-Bohemen
In de Tsjechische bergen zijn diverse skiresorts te vinden. De wintersportgebieden zijn ideaal voor beginners en families met kinderen of wie graag een citytrip met skiën wil combineren. Het Zuid-Boheemse skiresort Lipno is dé familiebestemming bij uitstek. Het is kindvriendelijk, er zijn allerlei leuke activiteiten zoals het Boomkroonpad en schaatsen op het Lipnomeer en er zijn honderden kilometers aan langlaufloipes in het Sumava gebergte.

Pilsen Festival of Lights - 16-18 maart - Pilsen
Net als Amsterdam heeft ook Pilsen een Festival of Lights. Diverse lichtsinstallaties zijn te bewonderen en verlichten de binnenstad van Pilsen. Het festival vindt plaats op vrijdagavond en de andere dagen zullen we met andere internationale journalisten de bezienswaardigheden van Pilsen bezoeken.

Agrotoerisme - eind april
Agrotoerisme en ecotoerisme gaan hand in hand samen. Ook in Tsjechië vinden meer en meer mensen lokale producten en duurzaamheid belangrijk. Dit is te merken aan de stijging van restaurants die werken met lokale producten en de boerenmarkten. Met deze persreis gaan we naar het Tsjechische platteland waar we diverse boerderijen bezoeken, lokale producten proeven en een traditionele Tsjechische maaltijd zullen bereiden.

Pilsen Liberation Festival - 2-5 mei - Pilsen
Dit jaarlijkse festival viert de bevrijding van Pilsen in 1945. Het festival duurt enkele dagen en heeft een rijk cultureel programma. Tijdens deze internationale groepspersreis zullen we diverse bezienswaardigheden in Pilsen bezoeken en ook een rondleiding krijgen in het Patton Memorial Museum.

Golfen - mei - Centraal-Bohemen
Tsjechië wordt wel liefkozend het land van voetbal, ijshockey en.. golf genoemd. Dertig jaar geleden had Tsjechie nog maar 6 golfbanen, waarvan slechts drie met een 18-hole court. Vandaag de dag ligt dat aantal boven de 70 en liggen de 'courts' over het hele land verspreid.

Tsjechië wandelparadijs – 22-25 mei - Broumov regio
Door het afwisselende landschap is Tsjechië een aantrekkelijke wandelbestemming. De heuvels, de bossen, de rotsen en de bergen bieden een diversiteit aan routes aan en deze zijn uitstekend gemarkeerd. Deze persreis gaat naar de regio Broumov, waar we te voet de prachtige natuur gaan bewonderen waaronder de rotsstad Adršpach. Ook bezoeken we enkele interessante bezienswaardigheden, zoals het barokke klooster in Broumov en hospitaal Kuks.

Actief in Tsjechië – juni
Kanoën, raften, klimmen, mountainbiken en tokkelen. In Tsjechië is het mogelijk om allerlei avontuurlijke activiteiten te ondernemen. De natuurliefhebber en avonturier kan zijn hart ophalen in Tsjechië en dat is ook precies voor wie deze persreis is bestemd. Vereiste: Niet bang zijn voor hoogtes, modder of water.

Cool Czech Republic – juli – Praag, Brno en Olomouc
Tsjechië wordt niet zo snel gezien als een modern land, maar Tsjechië is weldegelijk cool! Vooral de steden Praag, Brno en Olomouc hebben allerlei verrassende en alternatieven activiteiten aan te bieden.

Colours of Ostrava - juli - Moravië
Deze internationale groepspersreis gaat naar de Moravische stad Ostrava. Deze voormalige industriestad is erg interessant voor een stedentripje, maar het wordt nog interessanter om deze stad te bezoeken als het grootste Tsjechië muziekfestival er plaatst vindt: Colours of Ostrava. Het festival vindt plaats van 14 t/m 17  juli en o.a. Norah Jones en Imagine Dragons treden op.

Barokke kastelen en kasteeltuinen – eind augustus - Centraal-Bohemen
Het land van kastelen, zo kan Tsjechië ook wel genoemd worden. Het Guinness Book of World Records heeft zelfs gezegd dat Tsjechië de meeste kastelen per vierkante kilometer heeft.  Onbewoonde ruïnes tot machtige prinsessenkastelen zullen we bezoeken en allen verbonden met het thema barok.

Wijn en barok - september - Zuid-Moravië
De regio Zuid-Moravië is een prachtig gebied en de bewoners zijn niet alleen trots op de vele Unesco monumenten die hier te vinden zijn, maar ook op de Moravische wijnen. Wijngaarden en wijnkelders zijn er overal te vinden en in september vinden er diverse wijnfestivals plaatst.  Tijdens deze persreis combineren we de barokke monumenten met het proeven van heerlijke wijnen.

De Tsjechische gastronomie – november – West-Bohemen
Tsjechië en bier is onlosmakelijk met elkaar verbonden, maar het land heeft ook een heerlijke keuken. Deze veelal zware maaltijden zijn ideaal voor in de koude dagen. Tijdens deze persreis staat de Tsjechische gastronomie centraal en daarbij mag een bezoek aan de brouwerij natuurlijk niet overgeslagen worden.

Een familievakantie in Tsjechië – herfstvakantie – Noord-Bohemen
Tsjechië is in de zomer en winter een populaire bestemming voor families met kinderen, maar ook in de herfst kan je er perfect vakantie vieren. Tijdens deze persreis mogen drie families (ouder+kind) testen of Tsjechië daadwerkelijk geschikt is voor een familievakantie in de herfst. We zullen wandelen door de bossen en bezoeken een indoor speeltuin, een dierentuin, musea en een waterpark. 

We kijken uit naar onze samenwerking in 2017.

Het team CzechTourism Benelux